Ontdek de geheimen van spookachtig Barcelona

Spooktocht met Icono - flickr photo by DerrickT

ICONO voorziet reizigers al jaren van Barcelona tours. Ze kennen de stad en al haar geheimen op hun duimpje. Hierdoor kunnen ze ook jou voorzien van de perfecte begeleide tour, zo kun je de stad én de spoken van Barcelona leren kennen!

Denk je aan een reis naar Barcelona? Om de bovenstaande korting te ontvangen moet u een klant zijn van Oh-Barcelona.com en een accommodatie boeken.

Zie meer beschikbare kortingen in Barcelona

De Barcelona Spooktocht bezorgt je kippenvel…

Als je naar Barcelona komt en deel wilt nemen aan een spannende rondleiding is de Barcelona Ghost Tour de ideale tour voor jou! Je wordt geconfronteerd met  een paranormale spooktocht vol mysterieuze verhalen die al eeuwenlang in de straten van Barcelona verborgen zijn.

Deze Barcelona Ghost Tour zal plaatsvinden rond de Sant Pere, Santa Caterina en La Ribera kwartalen. De wandeltour is gebaseerd op het boek ¨Fantasmes de Barcelona¨. Je ontdekt verhalen over exorsisme, hekserij, behekste kloosters en vastgelegd materiaal van fantomen en geesten op een grappige en leerzame manier. De griezelige tour wordt begeleid door een deskundige gids, die deze tour al jaren doet.

Spooktocht
Route van de griezelige Spooktocht

Ghost Walking Tour:
April-October: Saturdays only in English, at 20.30 h // Friday only Castilian / Catalan, at 21.30 h.
Rest of the year always on Fridays at 21.30 h. bilingual Castilian / English.

 • Arc de Triomf – Dit is de plek waar de wandeltour begint. Hier wordt je geïntroduceerd met het spirituele en kun je in de juiste stemming komen voor de rest van de tour.
 • Placa del Comerc – Dit ligt vlak bij de middeleeuwse muren van Barcelona. Hier bevinden zich de geesten van Portal Nou en er vinden 8 tot 10 keer per jaar paranormale activiteiten plaats rond 9 uur ´s avonds en middernacht.
 • Plaça de Sant Pere – Op deze plek is waarschijnlijk is een overleden personen in een oud klooster verdwenen. Hier ligt ook de kerk die is beschadigd tijdens La Semana Tragica – de Tragische Week.
 • Flor de Lliri – In deze straat zijn een aantal gasthuizen waar in 1950 veel reizigers op een mysterieuze wijze verdwenen… Deze reizigers zijn nog steeds niet overleden verklaard, aangezien hun lichamen nooit zijn gevonden.
 • Mercat Santa Caterina – Deze markt was ooit een Dominicaans klooster waar veel getuigen beweerden dat ze Satan en heksen hebben gezien.
 • Placeta d’en Marcus – Op dit gotische plein waren executies en geselingen. Sindsdien zijn er veel paranormale gebeurtenissen vermeld. Alle gebeurtenissen hebben 1 ding gemeen: de betoverde putten.
 • Carrer de la Neu de Sant Cugat – Hier is de meest bekende heksen school in Barcelona, in dit district zijn veel mensen geregistreerd als heksen.
 • Carrer del Rec – Hier is een sloot in Barcelona waar de vrouwen hun kleren moesten wassen in de Middeleeuwen. Hier dwalen verhalen met satanistische invloeden, er werd gedacht dat mensen gestraft werden voor het wassen van kleren in het donker.
 • Carrer Montcada – Dit is de oudste bekende woonstraat in de Born. Ook hier zijn veel verhalen als ontvoeringen en moordplegingen.
 • Carrer dels Mirallers – De plek van de demonen, hier is een gebedshuis die is gespecialiseerd in het behandelen van demonische bezittingen.
Tocht ICONO

 

clockOpeningstijden
Hoofdkantoor tijden:
Maandag t/m vrijdag van 09:00 tot 19:00 uur
Tour is het hele jaar door beschikbaar
clockTalen

Castellano English
Spaans en Engels (andere talen op verzoek)

euroBetaalmethoden

Bankoverschrijving of met een Visa card. Houdt er rekening mee dat de betaling vooraf moet worden voldaan.

Klanten van Oh-Barcelona: betaal contant bij de tourbegeleider aan het begin van de tour.

homeAdres
Verzamelpunt: Arc de Triomf
Adres hoofdkantoor:
ICONO Serveis Culturals
Avda. Portal de l’Àngel, 38 4º 2ª
Hoe kom ik er

Begin: Metro Arc de Triomf image
Eind: C/ Esparteria, 7, naast Santa Maria del Mar. Metro: Jaume 1 or Barcelonetaimage

Opmerkingen
De tour is op verzoek beschikbaar, kijk naar de kalender voor de exacte timing.
Prijs: €11
Duur: 2 uur
Hoe te boeken met Oh-Barcelona.com
10%

Boek nu jouw accommodatie om de kortingen te ontvangen,klik hier!

Bespaar tot 30% met onze Oh-Barcelona.com kortingen, klik hier!

Hoe te boeken met ICONO
Website
Telefoon: (+34) 93 410 1405 of
(+34) 93 410 8499
Email: info@iconoserveis.com

8 REACTIES

 1. Als je echt nog rare onverklaarbare dingen wil meemaken, moet je overnachten in een appartement aan de carrer del bonaire. Wij zijn net terug van vakantie en hadden nooit verwacht dit mee te maken. Flinke klopgeesten zitten in dat huis, ben blij dat we weer thuis normaal kunnen slapen!

  • Hallo!

   Oh nou dat is erg vervelend. Kan je ons er
   wat meer over vertellen? Was het een appartement
   van ons? Of heb je ergens anders geboekt?

   Un Saludo, Celine

 2. Hi,
  Het appartement hebben wij via een particulier geboekt die reclame maakte op websites die appartementen aanboden. We hebben tien dagen lang echt flinke klopgeesten meegemaakt, hoeft op zich geen negatief deel van de vakantie te zijn maar op de laatste twee dagen is het erg bont geworden. We hebben een aantal geluiden online gezet, een daarvan is hier te vinden: http://www.youtube.com/watch?v=YQcsWOSxQFw.
  Op 34 sec. ongeveer horen we iemand praten die er toen echt niet was, ook andere rare geluiden zoals, hakjes die je hoort lopen, deurtjes die open gaan, geklop en een vrouwenlach. Dit was nog maar in een minuut. Moet je nagaan hoe het was als je een hele dag binnen zou blijven. Gelukkig zijn we er ongeschonden ervan af gekomen, maar we zouden toch graag willen weten wat voor energie/ entiteit daar hangt, en of het misschien ge/ verholpen kan worden. De eigenaresse van het appartement was zelf ook doodsbang om daar alleen te verblijven. Zegt veel, denk ik zo. Mochten jullie meer weten dan hoor ik dat graag!
  Groetjes, Kim.

  • Hola Kim,

   Dankjewel voor je reactie.
   Wat een griezelig verhaal.
   Snap dat dit jullie nachtrust niet ten goede is gekomen.
   Ik kan jullie dit natuurlijk niet helpen verklaren.
   Misschien kunnen jullie dit verhaal bij GOBCN aangeven en kunnen
   zij hier verder naar kijken en eventueel het appartement niet
   meer verhuren aan andere mensen. Hoop dat jullie het ondanks dat
   toch fijn hebben gehad in Barcelona!

   Saludo Celine

 3. we hebben het aangegeven bij gobcn. ze wisten er al vanaf. ook van het filmpje. we hebben de eigenaresse aangeboden om gratis hulp te krijgen, maar daar is zijn niet op in gegaan. ook deed gobcn er luchtig over alsof wij het verzonnen hebben. want de mensen na ons hadden er geen last van gehad. de reden weten wij ook wel. zij zijn maar 5 dagen geweest ( via gobcn gehoord). je denkt dan dat je gewoon last hebt van de buren. maar helaas is er te veel gebeurt om dat te verklaren als buren aangezien er meer gebeurde dan alleen maar wat geluidjes

  ik vind eerlijk gezegd dat je zo’n vakantie niemand mag toewensen, want dit verhaal is echt niet verzonnen. als ik het zou verzinnen zou ik mijn geld er voor terug willen hebben. dus jammer dat er niks aan gedaan is.

  • hola Rowan,

   Wat een verhaal zeg!
   Snap niet dat ze na al deze klachten geen actie ondernemen maar goed…
   Hoeveel nachten zijn jullie in Barcelona verbleven?

   Krijg der nu al de rillingen van!

   Saludos,
   Ronald

   • Ik snap ook niet dat er geen actie ondernomen wordt. Als het allemaal niet zou kloppen zou ik er helemaal geen moeite voor doen om er achter te komen of meerdere mensen er last van hebben gehad of waarom het zou komen. het blijft ook een moeilijk verhaal. zodra je er maar een paar nachtjes verblijft is er ook niks aan de hand. dus eigenlijk is het niet echt te bewijzen, maar het is gewoon niet verzonnen. wij zijn er 9 nachtjes gebleven dus dat was iets te veel van het goede. ik heb medelijden met de eerst volgende mensen die er langer dan een nacht of 5 blijven.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here